Cateva cuvinte despre mine, dar mai ales despre acest proiect.

Despre mine ca trainer

Sunt trainer certificat CNFPA.

Domeniile pe care sunt bazate trainingurile organizate de mine sunt: Project Management, Leadership Situational, Comunicare-Persuasiune/Limbajul Trupului, Inteligenta Comunicationala si Comunicare, Comunicare Constienta.

Am participat la o serie de traininguri printre care cele mai importante sunt:
- Train the Trainers – organizat de IRT
- First Step si Next Step in cadrul Synergy Group
- Olde Vechte Foundation
in Ommen, Olanda
- Training for Trainers desfasurat in Ommen, Olanda in cadrul Synergy Group – Olde Vechte Foundation
- Dezvoltare personala continua prin Whichway/Incotro
- Co-trainer la “Next Step” in cadrul Synergy Group – Olde Vechte Foundation in Ommen, Olanda
- “Coaching for coaches” organizat de Synergy Group – Olde Vechte Foundation in Ommen, Olanda

Promovez si sustin activ in trainingurile organizate de mine concepte de “Accelerated Learning (Invatare Accelerata)”, “Experential Learning (Invatare experientiala)”, “Adult Education/Learning (Invatarea Adultilor)” si integrarea unor metode si metodologii din arii diversificate Psihologie, Socio-biologie (mai ales Evolutie Sociala), Dezvoltare Personala, Istorie, Management si Leadership.

Acord o extraordinara atentie calitatii materialelor folosite in traininguri, aspectului salii de training si locatiei, sunt atent la ce muzica folosesc si la orice detaliu al metodelor si tehnicilor folosite.
Consider ca aceste lucruri au un impact semnificativ in a genera sentimente puternice, emotii motivante si o atmosfera care sa incurajeze oamenii sa fie activi si sa se implice deplin in propria lor invatare.

Un profil mai complet din punct de vedere profesional si personal il poti gasi pe LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/lucianghinda

Care este intentia acestui proiect?

O lume in care oamenii comunica natural si simplu

Eu cred in comunicare. De ce cred atat de mult in comunicare? Pentru ca este principala modalitate prin care ne conectam, prin care interactionam si prin care influentam sau percepem realitatea.
De exemplu doar discutand despre un eveniment acesta poate sa devina o experienta placuta sau neplacuta. Diferenta dintre cele doua abordari este data pur si simplu de ce am comunicat/ni s-a comunicat.
Intentia mea este simpla: imi propun prin acest proiect sa dezvolt o serie de traininguri in mai multe domenii.

Ce aduce nou?

O metoda eficienta de invatare a adultilor: descoperierea si constientizarea.
O imbinare de tehnici si metode din arii diverse si concepte diverse.
O apropiere unitara a rolului mintii si a corpului ca un mecanism complet de invatare.

De fapt este vorba despre invatarea experientiala, invatarea accelerata si ciclul lui Kolb.

Mai simplu spus: la trainingurile mele intai actionam, apoi analizam si descoperim.
Intentia mea este sa organizez traininguri simple, si cand spun simple, nu inseamna usoare. Inseamna provocatoare.
Pentru mine este importanta sala si la fel de importante sunt materialele folosite.
Lumina, culorile si fiecare detaliu.
De aceea pentru fiecare minut de training, exista foarte multe ore de pregatire. Si eu cred in ele.
Cred in aceasta pregatire.

Fii sigur(a) ca daca vei fi participant(a) la unul dintre trainingurile organizate de mine, vei avea o experienta memorabila si activitati incitante.

Eu cer implicare totala pentru ca asta si ofer.
Doresc sa ai increderea pe care o ofer la randul meu acceptandu-te, impartasindu-ti lucruri personale despre mine, crezand in tine si in evolutia ta. Uneori mai mult poate decat crezi tu insuti.

Cum a inceput acest proiect?

Citeste povestea si cum a inceput trainingul de comunicare constienta aici.

Despre mine, Lucian Ghinda

Dezvoltarea personala si comunicarea personala (sau interpersonala) sunt doua dintre lucrurile care ma pasioneaza, despre care imi place sa citesc, sa experimentez si sa observ.

Ma auto-motivez si imi place sa duc lucrurile la bun sfarsit.

Imi place foarte mult sa invat lucruri noi, sa inteleg cum functioneaza si cum se pot aplica in diverse situatii.
Mi-am dezvoltat foarte mult capacitatea de a intelege o teorie, sa vad cum interactioneaza cu alte teorii, cu realitatea, cum se aplica, cum se conecteaza si cum o folosesc oamenii.

Este foarte usor pentru mine sa iau o experienta, sa o pun intr-o forma organizata, sa o generalizez, sa o conectez cu ce se intampla in vietile altor oameni, cu ce au descoperit ei, cu alte teorii existente si sa creez din asta un concept cu care se poate lucra.

Am absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica Bucuresti, Specializarea Calculatoare in 2006.
Am un Master in Administrarea Afacerilor prin Proiecte, Academia de Studii Economice Bucuresti, 2008.
Trainer certificat CNFPA, prin IRT in 2010.
In prezent sunt Managerul Departamentului de Research and Development la Hostway Romania.

Prima data cand mi-am pus intrebarea la ce nivel de constientizare ma aflu a fost acum cativa ani, dupa ce ma angajasem si urmam un master de Administrarea afacerilor prin proiecte. Si pentru ca sunt o persoana auto-didacta careia ii plac provocarile la nivel de evolutie personala am inceput sa citesc foarte multe carti de dezvoltare pesonala.

Toate acestea m-au ajutat sa-mi intregesc o imagine corecta despre mine, mi-au dezvaluit optiuni, posibilitati, puncte de reper.
M-au ajutat sa imi construiesc o imagine, o harta a lumii si a persoanelor cu care interactionez, sa invat sa fiu deschis fata de cei apropiati mie.
Mi-am depasit temeri personale, am dobandit curajul sa spun ceea ce gandesc si simt. Am invatat si continui sa invat sa ma bucur de viata, sa invat din greseli, sa fiu flexibil cu mine si cu cei din jurul meu.

Consider ca o comunicare simpla si naturala este un fundament al unei existente fericite. O comunicare constienta inseamna sa am capacitatea de a identifica instrumentele potrivite cu care pot sa transmit mesajul meu, sa imi asum responsabilitatea pentru impactul pe care il generez prin ceea ce transmit in lumea in care traiesc.

Daca iti plac valorile in care cred si proiectele pe care le fac, urmareste-ma pe Twitter aici , pe Facebook aici si citeste ceea ce scriu pe blog-ul personal aici .

Profil online about.me: Lucian Ghinda