Cateva cuvinte despre mine, dar mai ales despre acest proiect.

Care este intentia acestui proiect?

O lume in care oamenii comunica natural

Eu cred in comunicare. De ce cred atat de mult in comunicare? Pentru ca este principala modalitate prin care ne conectam, prin care interactionam si prin care influentam sau percepem realitatea.
Pentru ca de exemplu doar discutand despre un eveniment acesta poate sa devina cel mai frumos moment trait sau cel mai nepotrivit. Si de multe ori diferenta dintre cele doua abordari este data pur si simplu de ce am comunicat/ni s-a comunicat.
Imi propun prin acest proiect sa dezvolt o serie de traininguri in mai multe domenii. In acest moment am in plan traininguri de dezvoltare personale si poate management.

Cum a inceput acest training de comunicare constienta?

A inceput cu trainingul de comunicare constienta. Aveam o idee despre ce anume sa contina acest training in linii mari, aveam un plan.
Si cu planul asta am mers la Adriana.
Dupa luni de discutii, simulari, organizare, rescrieri, provocari am ajuns la forma curenta.
Vor urma si alte traininguri. Am deja mai multe idei. Dar momentan imi doresc sa cresc acest training de comunicare constienta.

Ce aduce nou?

Aduce nou, ceva simplu si vechi. O metode eficienta de invatare a adultilor: descoperierea si constientizarea.
De fapt este vorba de invatare experientiala si ciclul lui Kolb.
Mai simplu spus: la trainingurile mele intai facem si apoi analizam si descoperim. Acolo unde este nevoie.
Intentia mea este sa organizez traininguri simple. Provocatoare.
Si cand spun simple, nu inseamna usoare.
Pentru mine este importanta sala si materiale folosite. Lumina si culorile. Fiecare detaliu. De aceeea pentru fiecare minut de training, exista foarte multe ore de pregatire. Si eu cred in ele. Cred in aceasta pregatire.
Fii sigur ca daca vei fi participant(a) la un training organizat de mine, vei avea o experienta superba si incarcata.
Eu cer implicare totala. Pentru ca asta si ofer.
Iti cer sa ai incredere in mine asa cum eu am incredere in tine, acceptandu-te, impartasindu-ti lucruri personale despre mine, crezand in tine si in evolutia ta. Uneori mai mult poate decat crezi tu insuti.

Putina istorie despre mine

Prima data cand mi-am pus intrebarea la ce nivel de constientizare ma aflu a fost acum cativa ani, dupa ce ma angajasem si urmam un master de Administrarea afacerilor prin proiecte. Si pentru ca sunt o persoana auto-didacta careia ii plac provocarile la nivel de evolutie personala am inceput sa citesc o multitudine de carti de dezvoltare pesonala.

Toate acestea m-au ajutat sa-mi intregesc o imagine corecta despre mine, mi-au dezvaluit optiuni, posibilitati, puncte de reper.
M-au ajutat sa imi construiesc o imagine, o harta a lumii si a persoanelor cu care interactionez. Sa incerc si sa reusesc sa fiu deschis fata de cei apropiati mie.
M-au ajutat sa depasesc temeri personale, sa am curajul sa spun ceea ce gandesc si simt. Am invatat si continui sa invat sa ma bucur de viata. Sa invat din greseli, sa fiu flexibil cu mine si cu cei din jurul meu.

Consider ca o comunicare simpla si naturala este un fundament al unei existente fericite. O comunicare constienta inseamna sa am capacitatea de a identifica instrumentele potrivite cu care pot sa transmit mesajul meu, sa imi asum responsabilitatea pentru impactul pe care il generez prin ceea ce transmit in lumea in care traiesc.

Despre mine ca trainer

Sunt trainer certificat CNFPA.

Am organizat si sustinut pana in acest moment – in afara de trainingul de Comunicare Constienta – traininguri pe urmatoarele domenii: Project Management (4 traininguri), Leadership Situational (1 training), Comunicare-Persuasiune/Body Language (1 training), Inteligenta Comunicationala si Comunicare (3 traininguri).

Am fost co-trainer la trainingul Next Step in Ommen, Olanda.

Am participat la o serie de traininguri printre care cele mai importante sunt:
- Train the Trainers – organizat de IRT
- First Step si Next Step in cadrul Synergy Group – Olde Vechte Foundation in Ommen, Olanda
- Training for Trainers desfasurat in Ommen, Olanda in cadrul Synergy Group – Olde Vechte Foundation
- Dezvoltare personala continua prin Whichway/Incotro

Un profil mai complet din punct de vedere profesional si personal il poti gasi pe LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/lucianghinda