Ingredientele de la care a pornit acest training: o plimbare, o discutie intre prieteni, o dorinta destul de mare de a face ceva concret.

Apoi ceea ce a inceput sa umple compozitia: o idee, o strategie si multa disponibilitate si dedicatie.

Ce am inteles noi prin disponibilitate si dedicatie?

Sa setam trainingul ca o prioritate, sa lucram cateva zile pe saptamana, in weekend. Si am lucrat si am dezbatut ore in sir: obiective, teme, scopuri. Cum indeplinim obiective, cum abordam aceste teme, cum punem aceste scopuri in practica? Partea pe care am lucrat eu, partea la care ai lucrat tu, viziunea mea, completarile tale, viziunea ta, completarile mele. Si participantul. Daca el este ca mine? Dar daca este ca tine? Dar daca nu este ca niciunul dintre noi? Daca este altfel? Ce rol sa joace? Si atunci am decis ca va fi o piesa in care actorul principal va fi el, Participantul.

Si am luat-o de la capat si am mai adaugat si am mai lucrat sa cuprindem tot ce ne-am propus si rezultatul sa fie unul nemaintalnit. Asta am intentionat si a rezultat un training de doua zile a cate zece ore fiecare zi.

Incantati peste masura am mers cu el la oameni in care aveam incredere si pe care am vrut sa ii consultam. Discutii faine, feedback constructiv a adus iarasi participantul in prim plan: ce castiga participantul, cu ce pleaca de la curs, ce putem noi face astfel incat el sa plece cu cat mai multe instrumente pe care sa le aplice in viata sa, dar sa nu il sufocam.

Rezultatul final: un training de doua zile, a cate sase ore fiecare, construit de catre participanti, conectat la viata de zi cu zi a fiecaruia dintre ei, unde implicarea personala este esentiala.